mini-ardenne
verbinding
Inloggen


×
Nog niet geschreven ?

Vergeten pass ?

Inschrijfformulier
5 + 7 =

Er wordt een e-mail naar dit adres gestuurd.
Het bevat een link waarop u kunt klikken om uw registratie te activeren.


×
Wachtwoord opnieuw instellen
Er wordt automatisch een e-mail gestuurd naar het adres waarmee u zich heeft geregistreerd.

Door op de link te klikken die erin staat, kunt u vervolgens een nieuw wachtwoord genereren.


×
Een gezinslus rond een opmerkelijk bezienswaardigheid (family)
Een gezinslus rond een opmerkelijk bezienswaardigheid (family)
Biermuseum Rodt
Le Musée de la Bière de Rodt
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Tommberg
Sankt-Vith
km
6.2
easy
115 m
115 m
Kleine uitstapje naar het Emmelsbos

Ten noorden van het Duitstalige dorp Rodt ligt aan de rand van het Emmelserwald (Emmels Woud), een zeer gastvrije hoek genaamd het Biermuseum (Biermuseum).

Naast een taverne die typisch Germaanse muziek speelt om de sfeer te proeven, heeft de camping ook enkele picknicktafels, een speeltuin en een botanisch educatief pad in het bos.

Deze pretentieloze, gezinsvriendelijke wandeling stelt je in staat om er rustig van te genieten tijdens deze 6 kilometer op terrein zonder specifieke drop.


km
0
Tommberg
Sankt-Vith

km
0
Biermuseum
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
http://www.biermuseum.be
Dit museum brengt ongeveer 4000 soorten gebotteld bier samen met de verschillende pinten en glazen, een aantal antieke of verzamelobjecten, evenals meerdere gadgets.
km
0
Picknick Biermuseum
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Rondom het museum en de kantine, bij de ingang van het Emmelserwald en het educatieve pad (Waldlehrpfad) staan ​​verschillende picknicktafels.
km
0.2
Windpark Rodt
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Dit windpark, opgericht in juni 1999, ligt nabij de autosnelweg E42 ter hoogte van Emmels (550 m boven zeeniveau) en bestaat uit 5 windturbines met elk een vermogen van 500 kW.
km
3.7
Hubertuskruis
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Op dit kruis is deze inscriptie in het Duits gegraveerd : Toen hij verscheen, hoorde de heer Hubert een stem die zei : "Zie je, jij bent de oorzaak van het lijden van je Heer".
km
4
Arboretum Rodt
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Deze educatieve route (Waldlehrpfad) beschrijft veel regionale botanische soorten (Duits-Frans-Nederlands).
km
4.6
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Klein hoekje weg van het boskruispunt ...

km
6.2
Tommberg
Sankt-Vith

Voeg toe aan mijn favorieten
2
kaarten
Haute Amblève
De onmisbare zuidelijke hanger van de kaart van de Hoge Venen !
Hoewel dit geheel vernieuwde menu de kaart van de Hoge Venen in Malmedy enigszins overlapt, biedt het u een radicaal andere sfeer dan de laatste: de Plateau van de hoge Venen maakt plaats voor een regio waar de natuur nog steeds de boventoon voert, maar dit keer met een uitgekiende mix van landelijke dorpjes en uitgestrekte bosgebieden, waardoor ook vele wandelingen mogelijk zijn.

Hiervan kruist de Ravel van de oude spoorlijn 48 (de Vennbahn) de hele kaart van Waimes en bereikt praktisch het noorden van Saint-Vith (aansluitend op de kaart van de Ourdaal en Burg-Reuland).
Dankzij de vele circuits die worden aangeboden, kun je een deel van de route daar afleggen, terwijl je de mogelijkheid hebt om via nieuwe paden terug te keren naar je startpunt; het zeer complete netwerk springt in je ogen om je reisschema zo goed mogelijk te organiseren.

Het dringt daarom wijd door in de Oostelijke Kantoons, waar de Duitstalige inwoners de kunst hebben om hun omgeving met grote zorg en romantiek in te richten. Ook tijdens de voorgestelde wandelingen ontdekt u prachtige bloemrijke gevels, kleine voedselwinkels die hier zeldzaam zijn, banken en picknicktafels voor een welkome pauze.
Je kunt dit zelf ontdekken, vooral door vredige dorpjes als Montenau , Heppenbach of Schönberg te doorkruisen.

Buiten de Oostelijke Kantoons heeft de omgeving van Malmedy ook wandelmogelijkheden, en u zult een andere Ravel vinden, die van de oude lijn 45 die Trois-Ponts met Waimes verbond, in de loop van Warchenne. Op de hoogten bieden de dorpen Chôdes (in het noorden) en Arimont (in het zuiden) nog steeds een aantal zeer interessante plattelandswandelingen. Iets verder ook aan de kant van Thirimont .
Kortom, het menu staat vol met veel kleine hoekjes met een zeer serene sfeer, die je tijdens vele reizen kunt ontdekken. Hierdoor kunt u ze organiseren met een zeer goed overzicht en een zeer compleet wandelnetwerk. Ga snel naar de winkel !!
Deze kaart kopen
Our
Verandering van omgeving gegarandeerd !!
Ten zuiden van St. Vith is nog een klein stukje België vóór Duitsland (en Eifel) en Luxemburg.
Het verbergt een vrij onbekende vallei maar oh zo mooi: de Vallei van de Our.
L'Our slingert langs de grens door enkele zeer afgelegen dorpen, maar ook heel pittoresk : Ouren, Steffenhausen, Adler ...
Deze kaart kopen