mini-ardenne
verbinding
Inloggen


×
Nog niet geschreven ?

Vergeten pass ?

Inschrijfformulier
8 + 1 =

Er wordt een e-mail naar dit adres gestuurd.
Het bevat een link waarop u kunt klikken om uw registratie te activeren.


×
Wachtwoord opnieuw instellen
Er wordt automatisch een e-mail gestuurd naar het adres waarmee u zich heeft geregistreerd.

Door op de link te klikken die erin staat, kunt u vervolgens een nieuw wachtwoord genereren.


×
Durbuy
Durbuy
CC BY-SA 4.0 LBM1948


Le Rocher d’Omalius 0 km
Le Rocher d’Omalius
CC BY-SA 4.0 Amaury Duhameau
De rondleiding door de kleinste stad ter wereld
km
5.7
Van de beroemde en pittoreske kleinste stad ter wereld, het doel van deze wandeling is om langs de Ourthe op de Ravel te wandelen in de richting van Barvaux en vervolgens via het dorpje Bohon, op de hoogten van de kleine stad te gaan om het te bewonderen. bovenaan en ga eindelijk terug naar beneden om de prachtige geplaveide straten te verkennen.
Vergeet trouwens niet om de Anticlinal de Durbuy (of Rots van Omalius) te bewonderen, een rots die vanuit geologisch oogpunt vrij uitzonderlijk is, deze die de bijzonderheid heeft om U-vormig te zijn omgekeerd , dankzij een mariene sedimentatie die geleidelijk is gemaakt volgens de drift van de continenten, en dateert van ongeveer 300 miljoen jaar.
Zie de rit
Voeg deze wandeling toe aan mijn favorieten
Le Site mégalithique de Wéris 6 km
Le Site mégalithique de Wéris
CC BY-SA 3.0 Ingrid Beullens
In de voetsporen van de neolithische mens
km
8.7
Dit kalkrijke en vruchtbare gebied, de Calestienne, werd gemarkeerd tegen het einde van het Neolithicum, dat wil zeggen rond 3000 voor Christus (toen de prehistorie ten einde liep), door een sedentarisering van de mens.
Deze liet daardoor dankzij de hunebedden en de menhirs heel tastbare sporen achter op de velden.
De eerste hebben een overlijdensfunctie, om de doden daar te begraven. Deze laatste hebben een praktische functie, het markeren van territoriale grenzen of het herdenken van een gebeurtenis.
Deze wandeling is gerangschikt volgens een geografische afstemming die niet door toeval is veroorzaakt, en biedt de mogelijkheid om er omheen te gaan (deels omdat het gebied zich uitstrekt tot Heyd of zelfs tot Ozo), om de verbazingwekkende enorme overblijfselen van dit tijdperk te ontdekken ver weg, beginnend bij het zenuwcentrum: Wéris.
Zie de rit
Voeg deze wandeling toe aan mijn favorieten
La Croix du Curé 8 km
La Croix du Curé
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Loop van station naar station
km
4.5
Voor een kleine verandering in de lussen, profiteert deze wandeling van de nabijheid van de Sy- en Hamoir-stations op de spoorlijn 43 om een ??prachtige kleine top van de Ourthe te beklimmen, een heel mooi panorama te bewonderen en af ??te dalen naar dit levendige kleine toeristenstadje wat is Hamoir, waar het erg gezellig is om daar te eten!
Zie de rit
Voeg deze wandeling toe aan mijn favorieten
Barvaux - Aywaille 3 km
Barvaux - Aywaille
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Reis tussen Ourthe en Amblève
km
26
De zuidelijke hoogten van de samenvloeiing van Ourthe-Amblève bevatten een aantal zeer aangename dorpen om over te steken: Aisne, Villers-Sainte-Gertrude, Izier, Ferrières, Rouge Minière en Awan, allemaal in een prachtige balans tussen velden, weiden en bossen.
Maar goed, het terrein is relatief ongelijk, maar toch zonder overdreven stijfheid, en de lengte is er : toch 25 km ! Wat het een sportievere rit maakt. Het principe van station tot station stelt je in staat om de auto te parkeren, met de trein naar het startpunt te gaan en terug te keren naar de auto na een goede proeverij in deze zeer gastronomische toeristische stad Aywaille !
Zie de rit
Voeg deze wandeling toe aan mijn favorieten