mini-ardenne
verbinding
Inloggen


×
Nog niet geschreven ?

Vergeten pass ?

Inschrijfformulier
3 + 7 =

Er wordt een e-mail naar dit adres gestuurd.
Het bevat een link waarop u kunt klikken om uw registratie te activeren.


×
Wachtwoord opnieuw instellen
Er wordt automatisch een e-mail gestuurd naar het adres waarmee u zich heeft geregistreerd.

Door op de link te klikken die erin staat, kunt u vervolgens een nieuw wachtwoord genereren.


×
Eupen
Eupen
CC BY 2.0 Frinck51
Zeer contrastrijke landschappen rond de hoofdstad van de Duitstalige Gemeenschap, een totale overgang tussen de regio van de drie grenzen en de Geuldaal in het noorden en Hertogenwald in het zuiden.

Le Mémorial du Coeur de Marie 6 km
Le Mémorial du Coeur de Marie
mini-ardenne
Wandeling in het Hart van Maria
km
6.9
Deze toponymische naam heeft zijn oorsprong in de vorm die wordt aangenomen door het land dat grenst aan het meer van Gileppe op deze plaats.

Aan de rand van deze heuvel, in 1944, werd een Lancaster van de Britse Royal Air Force neergeschoten door de Duitsers. Een monument ter ere van de zeven gedode piloten is opgericht.

Deze wandeling nodigt je uit om dit bosmonument uit de Barrage te ontdekken en je vervolgens terug te nemen naar de Route de la Gileppe, en zelfs een beetje verder, om de lus in de grote parkeerplaats van de toren en de dam te voltooien.
Zie de rit
Voeg deze wandeling toe aan mijn favorieten
Le Lac de la Gileppe 6 km
Le Lac de la Gileppe
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Geweldige klassieker van Verviers
km
15.2
De tocht van Lac de la Gileppe is een fietstocht die erg populair is bij de inwoners van de regio. Het kan ook te voet worden afgedekt, maar het is vrij lang en ruw omdat het volledig verhard is.
Er is nog een wandeling die het zuidelijke deel van het meer omzeilt via paden die geschikter zijn om te wandelen.
Terugkomend op de fietsers; eerst omhoog naar Herbiester, waar de inspanning het grootst is (vooral aan het begin), dan is het voldoende om jezelf naar het meer te laten gaan en het vervolgens te omzeilen op een over het algemeen vlak of licht dalend profiel, om terug te keren bij het startpunt: de dam. Een plek die een groot aantal toeristen trekt dankzij de leeuw, de panoramische toren, het restaurant, de cafetaria en de speeltuin.
Zie de rit
Voeg deze wandeling toe aan mijn favorieten
Le Val de la Helle 3 km
Le Val de la Helle
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
De manier om te ontsnappen
km
19.7
De keuze van deze richting van Eupen naar de Hoge Venen is vrijwillig sportiever en verjongend, dankzij het gevoel de beschaving en het bruisen te verlaten, om richting rust en de bush te gaan, oh zo wild en natuurlijk aan de kant van de Haut Plateau fagnard, hoewel bezocht door veel enthousiastelingen.

U kunt het net zo goed andersom doen en profiteren van de tamelijk zachte en geleidelijke helling die de Helle gedurende miljoenen jaren voorzichtig heeft uitgehouwen, om uzelf zo’n twintig kilometer stroomafwaarts in de Vesder te werpen.

De lengte van deze prachtige wandeling moet daarom in aanmerking worden genomen om het uit te voeren, omdat het onmogelijk is om halverwege naar u op zoek te gaan, aangezien er geen weg toegankelijk is voor auto’s om het dichtbij of ver weg te snijden tijdens zijn route.
Zie de rit
Voeg deze wandeling toe aan mijn favorieten