Zelfgemaakte pizza
CC BY-SA 4.0 Jpbrigand
mini-ardenne
menu
verbinding

Al mijn wandelingen bekijken

Mijn wandeling toevoegen

Mijn favorieten beheren
Mijn profiel zien

Mijn profiel beheren
×
Inloggen






×
Nog niet geschreven ?

Vergeten pass ?
Inschrijfformulier








9 x 4 =

Er wordt een e-mail naar dit adres gestuurd.
Het bevat een link waarop u kunt klikken om uw registratie te activeren.


×
Wachtwoord opnieuw instellen
Er wordt automatisch een e-mail gestuurd naar het adres waarmee u zich heeft geregistreerd.

Door op de link te klikken die erin staat, kunt u vervolgens een nieuw wachtwoord genereren.


×
IJsjes
pasta
gebakken
vlees
vis
brood
saus
romen

Zelfgemaakte pizza


CC BY-SA 4.0 https://pizza.de/
3
Het is beter om 24 uur van tevoren te gaan, zodat het deeg bovenaan staat.

Plakken


verse gist (21 g) of 1/2 kubus
knoflookpoeder (1 theelepel)
olijfolie (2 tafels)
suiker (1 tafels)
oregano (1 theelepel)
zout (1 theelepel)
bloem (500 g + 1 càs)
warm water (300 ml)


Zet één eetlepel bloem op de bodem van de container van de robot (of een saladeschotel als er geen robot is).

Voeg knoflookpoeder, olijfolie, suiker, oregano en zout toe.

Los de gist op in het water en voeg dit mengsel toe aan de container.

Begin te kloppen met de robot (of krachtig met een houten lepel als er geen robot is) door de bloem geleidelijk toe te voegen, totdat deze bloem van de randen van de container komt.

Eindig met de hand kneden door een beetje zijn handen te laten bloeien als het een beetje blijft plakken.

Doe de bol bloem in een slaschaal en dek af met een plastic folie.

Laat het deeg rijzen in de vriezer, bij voorkeur ’s nachts maar gedurende ten minste twee uur.


Saus


tomaten in het verleden (333 g)
fijngehakte uien (1 eetlepel)
twee teentjes knoflook
zout en peper uit de molen
paprika (1 snuifje met 3 vingers)
cayennepeper (1 snuifje met 3 vingers)
kurkuma (1/2 theelepel)
spaghettikruiden (1 eetlepel)
suiker (2 kneepjes met drie vingers)
olijfolie (4 càs)


Voeg olijfolie toe aan de bodem van een grote steelpan.

Voeg de gehakte uien toe en bak ze.

Voeg de knoflook toe aan de knoflookpers.

Voeg tomaten uit het verleden toe.

Voeg zout, peper, paprika, cayennepeper, kurkuma, spaghettikruiden en suiker toe.

Garniture

Pizza Margherita


mozzarella (200 g)

Pizza Prosciutto


Ham Julienne (sticks) (400 g)
mozzarella (200 g)

Pizza Barbecue


barbecuesaus (bruinrood)
fijngesneden uien
kleine gehaktballetjes met varkensvlees en rundvlees
mozzarella (200 g)


Pizza


olijfolie (2 soeplepels)
oregano


Maak het deeg plat met deegroller om de vierkante vorm van de ovenschaal aan te nemen.

Verspreid het deeg op de bodem van een licht bebloemde en ingevette plaat met een mooie rechte snede aan de randen, die de plaat volledig bedekt. Bij afwezigheid van een bord, kunt u het ook op perkamentpapier plaatsen.

Smeer een dunne laag olijfolie op het deeg.

Bedek met tomatensaus, voeg de ham Julienne (stokjes) en een beetje oregano toe.

Bak op 200° (met of zonder voorverwarmen afhankelijk van het vermogen van de oven) gedurende 10 minuten.

Snijd na 10 minuten de oven af, open deze en voeg voorzichtig de mozzarella over het oppervlak toe.

Laat de mozzarella 2 tot 3 minuten smelten.

Verwijder de plaat uit de oven en snijd de grote rechthoek in 6 gelijke stukken met een snijwiel.
Een andere foto downloaden.
Een foto downloaden



De auteur van de foto veranderen.


Het licentietype van de foto veranderen (nog steeds onder een Creative Commons-licentie).
×