Romige laag
Om tussen de twee lagen Savoye te plaatsen, kunt u kiezen uit uw favoriete formule, tussen een vanillepudding (de gemakkelijkste), een klassieke banketbakkersroom of vla.
Schraap de vanille met een mes. Voeg zaden en peul toe aan melk.
Breng aan de kook op laag vuur zodat de vanille in de melk doordrenkt is.
Scheid de dooiers van de eieren. Doe de dooiers in een slakom.
Giet de suiker en klop krachtig tot het mengsel wit is en de suiker is opgelost.
Voeg geleidelijk het maïzena aan het mengsel toe om geen klontjes te vormen. Alles moet homogeen worden.
Giet de helft van de kokende geparfumeerde melk in het mengsel, meng vervolgens eerst voorzichtig en verhoog vervolgens de intensiteit. Zodra de room soepel is, giet je deze terug in de pan met de andere helft van de melk.
Zet ??de pan terug op een laag vuur en meng totdat de bellen verschijnen. De crème moet uitzetten en soepel blijven.
Zet ??het vuur uit als de room gaar is, terwijl je blijft kloppen.
Dep de room met de boter zodat deze niet uitdroogt en zijn zachte uiterlijk behoudt.