Gemarmerde Savoy Cake
CC BY-SA 4.0 Jpbrigand
mini-ardenne
menu
verbinding

Al mijn wandelingen bekijken

Mijn wandeling toevoegen

Mijn favorieten beheren
Mijn profiel zien

Mijn profiel beheren
×
Inloggen






×
Nog niet geschreven ?

Vergeten pass ?
Inschrijfformulier








2 x 3 =

Er wordt een e-mail naar dit adres gestuurd.
Het bevat een link waarop u kunt klikken om uw registratie te activeren.


×
Wachtwoord opnieuw instellen
Er wordt automatisch een e-mail gestuurd naar het adres waarmee u zich heeft geregistreerd.

Door op de link te klikken die erin staat, kunt u vervolgens een nieuw wachtwoord genereren.


×
IJsjes
pasta
gebakken
vlees
vis
brood
saus
romen

Gemarmerde Savoy Cake


CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
8
Romige laag
Om tussen de twee lagen Savoye te plaatsen, kunt u kiezen uit uw favoriete formule, tussen een vanillepudding (de gemakkelijkste), een klassieke banketbakkersroom of vla.

Pudding


vanillepudding (67 g)
fijne suiker (100 g)
melk (1 l)


Neem een ??kopje melk uit de liter.

Los het puddingpoeder op in de melkbeker, tot er geen klontjes meer zijn.

Doe de resterende melk in een pan. Voeg suiker toe en breng aan de kook.

Haal de pan van het vuur en voeg zonder pudding mengen de verdunde pudding toe.

Zet de pan weer op het vuur. Kook nog een minuut tijdens het mixen.

Koel.


vla creme


melk (50 cl)
fijne suiker (100 g)
5 eidooiers
Maizena (60 g)
vanille (1/2 kruidnagel)


Giet de melk in een pan.

Schraap de vanille met een mes. Voeg zaden en peul toe aan melk.

Breng aan de kook op laag vuur zodat de vanille in de melk doordrenkt is.

Scheid de dooiers van de eieren. Doe de dooiers in een slakom.

Giet de suiker en klop krachtig tot het mengsel wit is en de suiker is opgelost.

Voeg geleidelijk het maïzena aan het mengsel toe om geen klontjes te vormen. Alles moet homogeen worden.

Giet de helft van de kokende geparfumeerde melk in het mengsel, meng vervolgens eerst voorzichtig en verhoog vervolgens de intensiteit. Zodra de room soepel is, giet je deze terug in de pan met de andere helft van de melk.

Zet ??de pan terug op een laag vuur en meng totdat de bellen verschijnen. De crème moet uitzetten en soepel blijven.

Zet ??het vuur uit als de room gaar is, terwijl je blijft kloppen.

Dep de room met de boter zodat deze niet uitdroogt en zijn zachte uiterlijk behoudt.


Savoy


8 eieren
fijne suiker (250 g)
bloem (250 g)
gistpoeder (2 el)


Boter en bloem een ??ronde cakevorm.

Zeef bloem en gist in een schaal.

Klop hele eieren en suiker in de keukenmachine of een ander gerecht totdat het mengsel dik, schuimig en witachtig wordt.

Voeg het bloem / gistmengsel voorzichtig toe aan het ei / suikermengsel.

Giet de resulterende pasta in de vorm en zet deze 30 minuten in de oven op 180 °.

Open de oven niet voordat de tijd om is om te voorkomen dat de cake valt .

Prik de cake in het meest gezwollen deel om te controleren of deze na een half uur goed is gekookt.

Haal de cake uit de oven en wacht 10 minuten voordat u hem uit de oven haalt. Laat afkoelen.

Snijd de cake in tweeën (dwars, zoals een sandwich).

Smeer een laagje room op de basisschijf (zoals bij het garneren van de sandwich).

Bedek de vulling met de andere schijf (sluit de sandwich altijd graag).


Marmering


witte fondant (150 g)
gesmolten chocolade (60 g)


Smelt de witte fondant in een kom.

Smelt de chocolade in een andere kom.

Verspreid de witte fondant op de bovenkant van de cake.

Maak spiralen op de witte fondant met de gesmolten chocolade.

Maak lijnen door de chocolade van het midden naar het einde te verlengen, met de punt van een mes, alsof je 8 normale delen wilt maken.
Een andere foto downloaden.
Een foto downloaden



De auteur van de foto veranderen.


Het licentietype van de foto veranderen (nog steeds onder een Creative Commons-licentie).
×