Het is het beste om ééndag van tevoren te nemen om de saus een nacht in de koelkast te laten rusten.
Voeg olijfolie toe aan de bodem van een grote steelpan.
Voeg de gehakte uien toe en bak ze.
Voeg de knoflook toe aan de knoflookpers.
Voeg het vlees toe en kook tot het wit wordt.
Giet de gepelde tomaten en passatatomaten over het vlees.
Voeg alle kruiden toe.
Voeg de champignons toe.
Laat 2 uur sudderen.
Laat een nacht in de koelkast staan.
Pasta
lasagne pasta (15 bladen)
Geraspte emmental (200 g)
fijne ham (12 halve plakjes)
vloeibare room, 20% vet (800 ml)
zout
gemalen peper
nootmuskaatpoeder
Verhit de room in een pan en voeg een snufje zout, de peper van de molen en een snufje nootmuskaat toe.
Voeg een laag Bolognese saus toe in een grote ovenschaal gevolgd door een laag room.
Voeg 5 stukken deeg toe die over de hele lengte van de schaal zijn uitgespreid (ze kunnen een beetje overlappen) en over, 4 plakjes ham ook over de hele lengte van de schaal.
Voeg een laag Bolognese saus toe in een grote ovenschaal gevolgd door een laag crème fraîche.
Voeg 5 bladen deeg toe verspreid over het hele oppervlak van de schaal en over, 4 plakjes ham ook over de hele lengte van de schaal.
Voeg een laag Bolognese saus toe in een grote ovenschaal gevolgd door een laag room.
Voeg 5 stukken deeg toe verspreid over het hele oppervlak van de schaal en bovenop, 4 plakjes ham verspreid over de hele lengte van de schaal.
Voeg een laag Bolognese saus toe in een grote ovenschaal gevolgd door een laag crème fraîche.
Dek de schaal af en bewaar in de koelkast, indien mogelijk tot de volgende dag.