mini-ardenne
verbinding
Inloggen


×
Nog niet geschreven ?

Vergeten pass ?

Inschrijfformulier
1 + 10 =

Er wordt een e-mail naar dit adres gestuurd.
Het bevat een link waarop u kunt klikken om uw registratie te activeren.


×
Wachtwoord opnieuw instellen
Er wordt automatisch een e-mail gestuurd naar het adres waarmee u zich heeft geregistreerd.

Door op de link te klikken die erin staat, kunt u vervolgens een nieuw wachtwoord genereren.


×
mini-ardenne kaarten
kopen
de Ardennen
CC BY-SA 4.0 Trougnouf
Uw trouwste metgezel voor het plannen en uitvoeren van uw wandelingen... à la carte !

Het eerste voordeel van papieren kaarten is de globale visie die ze bieden.
Om effectief een persoonlijk reisschema te plannen, gaat er niets boven een grote poster van de mogelijkheden voor u liggen !

Nog een voordeel en niet de minste, ze gaan nooit kapot !
Zelfs als een GPS-applicatie erg praktisch is als aanvulling op de geringste twijfel, hoeft u zich geen zorgen te maken over de vraatzucht op de batterij !

De mini-ardenne-kaartjes proberen je zoveel mogelijk aan te bieden voor de prijs van een pizza in het restaurant (en bovendien kun je ze zo vaak hergebruiken als je wilt, in tegenstelling tot pizza !):

Naast het posterformaat (1 meter / 70 cm en compact opgevouwen: 10 cm / 17 of 23 cm) die een hele regio bestrijkt (sommige zijn zelfs dubbelzijdig zoals de Hoge Venen), markeren ze een maximum aan paden aan wandelingen in een regio met flexibele routes !

De voorgestelde routes zijn wit gemarkeerd, parallel aan het aangegeven pad. Op deze manier bedekken ze ze niet en laten ze de aard van het pad in het oog houden (asfalt, aarde, gras, pad, enz.).

Bovendien zijn deze routes om de 250 m gemarkeerd met kleine markeringen, wat het gemakkelijk maakt om de afstand van het ene punt naar het andere tijdens de rit te berekenen.

Al deze paden vormen een netwerk, een beetje zoals een spinnenweb waar elk puntknooppunt (wat in feite een plaats van vertakking is) wordt geïdentificeerd door een toponiem.

Op deze manier kan, naast de historische, etymologische en culturele dimensie van deze toponiemen, die in de duizenden tellen, elk knooppunt op een duidelijke en unieke manier worden geïdentificeerd.
Houd er rekening mee dat ze, zelfs als ze zo dicht mogelijk bij een kadastrale werkelijkheid lijken, over het algemeen niet op de grond worden getoond.

Op elke sectie van het ene puntknooppunt naar het andere staat de afstand vermeld.
U kunt dus een gepersonaliseerde route bepalen door een reeks punten-knooppunten te kiezen en vervolgens de totale afstand berekenen door de aangegeven kilometerstand te tellen.

In plaats van vaste routes aan te bieden, zijn de combinaties van routes op één kaart dus immens !

De kaartgegevens zijn afkomstig van het formidabele gemeenschapsproject OpenStreetMap. Een uitleg hiervoor vind je hier.

OpenStreetMap is een geweldig open-source collectief wereldkaartproject, mogelijk gemaakt met de hulp van duizenden vrijwillige bijdragers die optreden als cartografen.

De oprichter van dit project is de Britse ingenieur Steve Coast die het in 2004 presenteerde.

Hij schatte dat de officiële geografische gegevens van de Britse staat (maar het is dus overal elders) dubbel winstgevend waren, aangezien deze al aan de basis door de belastingbetaler worden gefinancierd.
Dus besloot hij om er een project van te maken onder een gratis licentie (open source) die voor iedereen beschikbaar werd gesteld en verrijkt door iedereen die wil deelnemen.

En inderdaad! De OpenStreetMap-kaart wordt jaar na jaar met grote sprongen voltooid tot het punt dat hij concurreert met (of zelfs overtreft op sommige plaatsen) de meest nauwkeurige kaarten.

Sommige gepassioneerde bijdragers voegen elke dag meedogenloos een groot aantal nieuwe geografische gegevens toe.

Dit betekent dat ook jij kunt bijdragen aan het project door een beginnende cartograaf te worden!

Als je teleurgesteld bent omdat er gegevens ontbreken of onjuist zijn, kun je ook je huis, je zwembad, een boom, het bankje waar je uitrust enz. Gaan toevoegen.
Kortom, soms coole details die op geen enkele andere kaart voorkomen!

Elke keer dat de mini-ardenne-kaarten opnieuw worden uitgegeven, gebruiken we de meest recente gegevens.
Dus als de oude geografische gegevens onvolledig of onjuist waren, krijgt de kaart vorm wanneer deze opnieuw wordt geconfigureerd.

Aarzel dus niet om bij te dragen aan OpenStreetMap als u, ondanks al onze precisie-inspanningen en zelfs onze eigen bijdrage aan OpenStreetMap, ontevreden bent over tekortkomingen (details niet gevonden, ontbrekende paden ...) of fouten (paden niet toegankelijk ...) op de kaart: ze zullen worden aangevuld of gecorrigeerd wanneer het wordt bijgewerkt en bewerkt in editie, ze zullen naar perfectie neigen!

Na registratie kunt u gegevens toevoegen, hetzij, in het geval van een beperkte bijdrage, rechtstreeks online of door gratis software genaamd JOSM te downloaden, zo praktisch dat u "veel gegevens in korte tijd.
Met ervaring zijn er nog een hele reeks andere aanvullende tools om uw werk te optimaliseren.

De OpenStreetMap-site
1
Pays de Herve
Au pays des bocages et des vergers
La carte mini-planet Pays de Herve propose plus de 800 kilomètres de balades dans cette charmante région de l’est de la Belgique. Elle est caractérisée par son paysage ouvert de vergers et de bocages s'étendant à l'ouest depuis la Vallée de la Meuse vers la région des Trois Frontières (Belgique, Pays-Bas, Allemagne) à l'est.

Elle est limitée au sud par la Vallée de la Vesdre et au nord par les Fourons et la frontière des Pays-Bas.
Vallonnée de manière modérée, peut-être un peu plus accentuée au niveau de son cours d'eau principal qui la traverse : la Berwinne, elle offre un grand potentiel de balades calmes et familiales à travers de vastes campagnes.

Vous pourrez découvrir sur la carte Aubel, Blegny, Dalhem, Olne, Soiron, Herve, Plombières, Val-Dieu, Limbourg, Verviers et le Barrage de la Gileppe tout au sud-est, déguster de magnifiques produits de bouche le fameux Fromage de Herve, le Sirop d’Aubel, visiter l’Abbaye de Val-Dieu et repartir avec bières et fromages, faire une halte à Clermont-sur-Berwinne, classé parmi les plus beaux villages de Wallonie.
Deze kaart kopen
2
Pays de Spa et Franchimont
Au cœur du Marquisat
De regio rond de "Parel van de Ardennen" wordt ook wel "Pays des Sources" genoemd. Er kronkelen inderdaad vele beken en rivieren: de Vesdre ten noorden van de kaart, de Amblève naar het zuiden, de Hoëgne naar het centrum en naar het oosten. zonder de Ninglinspo en Chefna vallei te vergeten en de vele stroompjes die afdalen van de hoogten van Spa naar de Wayai vallei.

Geniet van de Thermes de Spa en drink uit de bronnen. Bezoek in Bérinzenne het Museum van Natuur en Wateren, beklim de Tour de Malchamps en geniet van het uitzicht op de Venen. Het mythische Circuit de Spa-Francorchamps is niet ver weg ... En waarom bezoekt u het park Forestia in La Reid, half dierenpark, half avonturenpark (met boomklimparcours, zip-lijnen ...)? Steek tijdens uw wandelingen in de Blauwe Ardennen Polleur , Royompré , Sart , Theux of Solwaster over .
Deze kaart kopen
3
Hautes Fagnes
Een uitzonderlijke kaart om de Hoge Venen te ontdekken !
Deze kaart is echt een must voor fagnards! Veel groter en completer dan de oude versie, het dekt het hele Haut Plateau-gebied dankzij een gigantische dubbelzijdige bedrukking (meer dan 700 km² bedekt!).

Het strekt zich uit naar het noorden tot Welkenraedt , Raeren-Sud en het Dreilägerbach-stuwmeer (Dreilägerbachtalsperre), voorbij de Duitse grens.
In het zuiden bereikt het Malmedy , Waimes en het meer van Bütgenbach . Vervolgens strekt het zich van west naar oost uit van Francorchamps en Sart tot voorbij Montjoie (Monschau).

Als klap op de vuurpijl bevat het ook de zeer toeristische meren van de dammen van Eupen, la Gileppe en Robertville , wat het totaal op 5 grote meren brengt, punten startpunt voor vele wandelingen allemaal aangegeven op de kaart.
Alle zijrivieren waarvan de valleien prachtige wandelingen bieden zijn aanwezig: de valleien van Gileppe, Hoëgne / Poleûr , Warche , van Bayehon , van Helle , van Soor , van Statte , van Sawe , uit de bovenste laag van Vesdre , Getzbach , Schwarzbach ...

Deze ontdekkingen, die u gemakkelijk zelf kunt organiseren dankzij deze kaart, bieden u vele dagen plezier in de buitenlucht door uzelf volledig los te koppelen terwijl u fysieke activiteit beoefent, op een zachte of intensieve manier, familie of sport bij keuze.

Het fagnard-plateau is erg groot en het is niet ongebruikelijk dat mensen daar verdwalen. Maar deze kaart is ontworpen met behulp van geografische gegevens op basis van de nieuwste satellietfoto's. Het benadrukt op een vrij uitputtende manier alle toegankelijke paden en paden (met de afstanden aangegeven op elke sectie), die het mogelijk zullen maken om deze uitzonderlijke regio gemakkelijk van boven naar beneden te ontdekken, met een zeer goed algemeen overzicht.
Vooral omdat de kaart bezaaid is met een groot aantal bezienswaardigheden, waarvan de bekende namen van fagnards door het dozijn zullen worden geteld, zoals de beroemde fagnard-kruisen, de vele monumenten, de historische monumenten, de opmerkelijke bomen vele anderen, waaronder ongeveer 200 andere elementen die in de legende aanwezig zijn!
Deze kaart kopen
4
Pays de Salm et Lienne
Prachtige horizon !
Deze regio belooft onvergetelijke wandelingen. Bezaaid met diepe valleien (Amblève, Roannay, Salm, Lienne ...), bieden hun hoogten spectaculaire panorama's naar de latere horizon: bij Saint-Jacques, Hénumont, Brume, Xhierfomont en natuurlijk bij Baraque de Fraiture, aan de zuidkant van het menu.

Naast Vielsalm passeer je dorpjes in de Ardennen zoals Arbrefontaine, Bellevaux-Ligneuville, Grand-Halleux, Lierneux, Logbiermé, Recht, Rodt, Saint-Jacques, Trois-Ponts, Wanne ...

We raden enkele plaatsen aan die u op uw reisschema wilt plaatsen:

De Coo-waterval aan de rivier de Amblève.
Als u een gezin bent, zal PlopsaCoo-park uw kinderen verrukken.
De Stavelot Abdijmusea
La Maison du Pays de Salm, in Vielsalm, een reis door de mijngeschiedenis van de regio en de legendes van de Ardennen.
Het tropische zwembad Sunparks, niet ver van het centrum van Vielsalm.
Deze kaart kopen
4
Back to Cochem
De langste hangbrug van Duitsland
De Moezelvallei is echt exotisch, bezaaid met wijnstokken op zijn adrets.
Maar de kers op de taart blijft natuurlijk de langste hangbrug van Duitsland : Geierlay Brücke !
Deze kaart kopen
5
Deux Ourthes
Dit menu geeft een prominente plaats aan de Ourthevallei, in een van zijn meest toeristische delen!

Van stroomopwaarts naar stroomafwaarts beginnen we bij de samenvloeiing van de twee Ourthes, waar ze elkaar ontmoeten bij het meer van Nisramont, bezaaid met wandelingen.

Daarna vervolgt het zijn weg in een zeer wild land, waar we de Hérou ontmoeten en zijn verbazingwekkende rotsachtige top die een panorama biedt dat de mooiste ansichtkaarten waardig is.

Verder stroomafwaarts ontdekken we de opmerkelijke reconstructie van een oud Keltisch fort: Le Cheslé.

Dan ontmoeten we het dorp Maboge met zijn grasstranden die zo levendig zijn in het seizoen.
Eindelijk komt het toeristische stadje La Roche, een parel van natuur, bruisen en dynamiek.
Stroomafwaarts blijft de omgeving erg toeristisch, in het bijzonder met Marcourt en zijn hermitage Saint-Thibaut, Rendeux en zijn prachtige arboretum, gevolgd door Hampteau en twee stappen verder, zijn immense Maagd van Werpin.

Aan weerszijden van de vallei zwermt een menigte van pittoreske dorpjes op de hoogten: Dochamps en zijn Chlorophylle Park, Hives, Champlon en zijn jeugdherberg, Bérismenil en zijn historisch museum, Nadrin en zijn standpunt over Hérou, Engreux en zijn sportcentrum.

Kortom, een menu waarmee u van ontdekking naar ontdekking kunt gaan en heerlijke momenten kunt beleven.
Deze kaart kopen
6
Trois Frontières/Drielandenpunt
Deze kaart kopen
6
Back to Flemish Ardennes
Plat pays pas si plat !
Ja, de Vlamingen hebben ook hun Ardennen ! Wie had gedacht dat je ten zuiden van Gent zo'n heuvelachtig gebied kunt ontdekken, doorkruist door rivieren en molens, zoals deze zeer pittoreske Zwalmvallei.
Deze kaart kopen
7
Haute Amblève
De onmisbare zuidelijke hanger van de kaart van de Hoge Venen !
Hoewel dit geheel vernieuwde menu de kaart van de Hoge Venen in Malmedy enigszins overlapt, biedt het u een radicaal andere sfeer dan de laatste: de Plateau van de hoge Venen maakt plaats voor een regio waar de natuur nog steeds de boventoon voert, maar dit keer met een uitgekiende mix van landelijke dorpjes en uitgestrekte bosgebieden, waardoor ook vele wandelingen mogelijk zijn.

Hiervan kruist de Ravel van de oude spoorlijn 48 (de Vennbahn) de hele kaart van Waimes en bereikt praktisch het noorden van Saint-Vith (aansluitend op de kaart van de Ourdaal en Burg-Reuland).
Dankzij de vele circuits die worden aangeboden, kun je een deel van de route daar afleggen, terwijl je de mogelijkheid hebt om via nieuwe paden terug te keren naar je startpunt; het zeer complete netwerk springt in je ogen om je reisschema zo goed mogelijk te organiseren.

Het dringt daarom wijd door in de Oostelijke Kantoons, waar de Duitstalige inwoners de kunst hebben om hun omgeving met grote zorg en romantiek in te richten. Ook tijdens de voorgestelde wandelingen ontdekt u prachtige bloemrijke gevels, kleine voedselwinkels die hier zeldzaam zijn, banken en picknicktafels voor een welkome pauze.
Je kunt dit zelf ontdekken, vooral door vredige dorpjes als Montenau , Heppenbach of Schönberg te doorkruisen.

Buiten de Oostelijke Kantoons heeft de omgeving van Malmedy ook wandelmogelijkheden, en u zult een andere Ravel vinden, die van de oude lijn 45 die Trois-Ponts met Waimes verbond, in de loop van Warchenne. Op de hoogten bieden de dorpen Chôdes (in het noorden) en Arimont (in het zuiden) nog steeds een aantal zeer interessante plattelandswandelingen. Iets verder ook aan de kant van Thirimont .
Kortom, het menu staat vol met veel kleine hoekjes met een zeer serene sfeer, die je tijdens vele reizen kunt ontdekken. Hierdoor kunt u ze organiseren met een zeer goed overzicht en een zeer compleet wandelnetwerk. Ga snel naar de winkel !!
Deze kaart kopen
7
Back to Louvain-la-Neuve
Een studentenstad omringd door onverwacht landschap
Waals-Brabant bevat enkele schatten die een omweg waard zijn.
Enkele echt interessante uitgangspunten brengen je terug naar de studentenstad, zoals de Leeuw van Waterloo, de oude abdij van Villers-la-Ville.
Een kleine rondrit in het Bois de Lauzelle rond Louvain-la-Neuve is ook de omweg waard.
Deze kaart kopen
8
Our
Verandering van omgeving gegarandeerd !!
Ten zuiden van St. Vith is nog een klein stukje België vóór Duitsland (en Eifel) en Luxemburg.
Het verbergt een vrij onbekende vallei maar oh zo mooi: de Vallei van de Our.
L'Our slingert langs de grens door enkele zeer afgelegen dorpen, maar ook heel pittoresk : Ouren, Steffenhausen, Adler ...
Deze kaart kopen
8
Back to Dinant
Keer terug naar Dinant via legendarische paden
De Hermeton-vallei van Soulme, de Bocq-vallei van Spontin, Maredsous Abbey, de oude lijn 150.
Wandel te voet of met de fiets door de prachtige landschappen van het Mosan-bekken om terug te slenteren door Dinant, met zijn beroemde citadel.
Deze kaart kopen
9
Ourthe Orientale
Met deze kaart op de paden naar de diepe Ardennen.
Deze kaart is echt ideaal voor het ontdekken van de loop van de Ourthe Orientale en de omliggende regio.
Vanaf de bron in Ourthe , niet ver van Gouvy , zinkt het via de Houffalize > Lac de Chérapont en de Moulin de Bistain .
Daarna vervolgt het zijn koers tussen Achouffe op de noordelijke helling (klein zeer interessant dorp met zijn brouwerij en visserij, maar ook zijn mooie wandelingen die het verloop van de Ruisseaux du Chevral en Martin Moulin ) en Engreux op de zuidelijke helling met zijn sportcentrum in het bos. Het voegt zich bij de westelijke Ourthe, iets verderop bij de Deux Ourthes (op de kaart van La Roche).

Een ander interessant aspect van de kaart: de Ravels van de oude spoorlijn 163 die Gouvy vroeger met Bastogne verbond. Maar ook die van de oude vicinale tram 613 die vanuit Bourcy uit Houcy kwam (die op de kaart van Bastogne ligt en er net onder aansluit).

De kaart strekt zich uit naar het noordwesten tot aan de Baraque de Fraiture . Deze plaats op een top van 652 m boven zeeniveau, de op twee na hoogste van België, is meer geschikt voor skiërs dan voor wandelaars. Maar niet ver daarvandaan, voor het laatste, biedt het Plateau des Tailles een landschap met vrij onverwachte connotaties die deze kaart je laat ontdekken, vooral aan de kant van Pisserotte en Bihain , een klein dorpje gelegen aan de oostgrens van de gemeente Vielsalm.

Het zuiden van de kaart is ook interessant, waar u van west naar oost de dorpen Vissoule , Tavigny en zijn kasteel kunt ontdekken, om verder te eindigen van de Luxemburgse grens tot Troisvierges .

Van boven tot beneden de zeer ontspannende regio van de oostelijke Ourthe verkennen, bezaaid met vele wandelpaden? Ga snel deze gloednieuwe versie van onze kaart kopen in de winkel !!
Deze kaart kopen
9
Back to Monschau
L'Eifel dans toute sa splendeur.
De Eifel ligt in het verlengde van de Hoge Venen. Even bebost, wordt het meer gekenmerkt door grote meren gevormd door grote dammen, zoals de Barrage de la Rur, die van Olef of die van Perlenbach.
Vanaf deze prachtige plekken biedt deze kaart routes die je terugbrengen naar dit historische en pittoreske stadje waar het goed is om te wandelen in een sfeer die zowel heel typisch als echt exotisch is.
Deze kaart kopen
10
Pays d’Ourthe-Amblève
De Porte des Ardennes ten zuiden van Luik en daarachter... wandelingen zover het oog reikt
Als je de stad vanuit het zuiden verlaat, duurt het niet lang voordat het landschap verandert in steile en beboste heuvels, uitgehold door de groef van de Ourthe .
In de holte ervan, omringd door bossen en rotsen, blijken Tilff en Esneux toeristische palen te zijn die al erg landelijk zijn, met nog steeds goed gemarkeerde aroma's van de stadsdrukte.
En het is vanaf deze plaatsen dat deze kaart echt nuttig voor je zal zijn omdat een essentieel pad begint: de Ravel 5 die de Ourthe volgt naar Hamoir ! En rond deze zeer populaire as trekken heel veel wandelpaden die je hiermee kunt ontdekken.

Naast de samenvloeiing met de Amblève in Comblain-au-Pont , wordt het karakter van de regio steeds landelijker en steeds minder bewoond en biedt het prachtige wandelingen door panorama's grandioos, vooral rond Xhoris en Harzé .
Maar er zijn nog steeds populaire toeristenpalen, zoals Hamoir , die de Ourthe opgaan of Aywaille , die de Amblève opgaan.
Meer ten westen van de kaart vinden we meer typische landschappen van de Condroz, nog steeds heuvelachtig maar een beetje meer onbedekt, zoals aan de kant van Anthisnes , d Ouffet en Neupré .
En tot slot aan de oostkant kun je flaneren op de hoogten van Remouchamps en Aywaille , met name bovenaan de beroemde Redoute of zelfs op top van de Heid des Gattes .
Daarnaast zijn er nog veel plattelandswandelingen naar Sprimont , Deigné en Dolembreux .
Het nieuwe menu van Esneux en Aywaille? Het is echt de ontsnappingskaart, op een boogscheut van Luik!
Bestel hem snel in de winkel! Het biedt u een beroemde reeks vrijetijds- of sportprogramma's, die u zelf kunt voorbereiden dankzij een zeer goed algemeen zicht op de regio van de samenvloeiing van Ourthe-Amblève !
Deze kaart kopen
10
Back to Bruges
Langs de legendarische grachten van het vlakke land
Deze kaart op schaal 1/50000 is een plezier voor fietsers, die deze prachtige regio zullen ontdekken, hetzij langs de Noordzeedijk of langs de talloze kanalen die dit kleine stadje met een uitzonderlijk erfgoed omringen.
Deze kaart kopen
11
Pays d’Ourthe et Aisne
Deze kaart kopen
11
Back to Viroinval
Het westelijke uiteinde van het Ardennenplateau
Het Ardense massief heeft een uitgesproken zuidwestelijke tot noordoostelijke geologische oriëntatie en wordt zeer gewaardeerd dankzij de toeristische parels in het midden van de legendarische valleien: Spa, La Roche, Durbuy, Bouillon.
Maar aan de westgrens van deze, verscholen in de laars van de provincie Namen, een kleine zeer pittoreske vallei, samenvloeiend met de Maas, is de omweg de moeite waard; het is bezaaid met kleine, serene dorpjes met een sterk landelijk karakter, wat ook Arthur Masson inspireerde die het tot het herkenningspunt van zijn held Toine Culot maakte.
Deze kaart kopen
12
Val de Wiltz
Deze kaart kopen
12
Back to Cap Gris Nez
Een sfeer van Normandië
Deze regio, die het toneel was van de geallieerde landingen, heeft nog steeds veel sporen van dit belangrijke historische feit. Wees getuige van de vele bunkers en forten in de hele regio. Sommige musea ook.
De kust, nog steeds vrij onaangetast door het massatoerisme, heeft nog steeds een wild karakter, zoals bij de Capes Gris Nez en Blanc Nez, waar de rotsen spectaculaire panorama’s bieden op het diepe blauw.
Deze kaart kopen
13
Haute-Sûre
Deze kaart kopen
13
Back to Titisee
In het hart van het Zwarte Woud
Aan beide kanten van het Rijndal, dat Frankrijk en Duitsland van elkaar scheidt, worden de massieven indrukwekkend door hun reliëf: de Vogezen aan de Franse kant, het Zwarte Woud aan de Duitse kant.
Het zijn zeker nog niet de Alpen, maar ze vormen een voorloper van de contouren hiervan door ze al een ietwat bergachtige sfeer te geven.
Gelegen in het hart van het Zwarte Woud, is het meer van Titisee een kleine toeristische parel, echt heel pittoresk. Overal heuvels waarvan het reliëf ernstig begint uit te spreken, en onder hen de hoogste heuveltop van het Zwarte Woud op meer dan 1400 meter : Feldberg
Deze kaart kopen
14
Vallée des Sept Châteaux-Ouest
Een zeer interessante kaart om de minder bekende omgeving van de hoofdstad van de provincie Luxemburg te ontdekken.
Aarlen is een regio die de afgelopen decennia sterk geïndustrialiseerd is geworden.
Maar buiten de snelweg en het spoorwegknooppunt eromheen heeft het echt niets te maken met de industriële kant!
Vooral richting het oosten en Luxemburg neemt het platteland, heuvelachtig en bosrijk het volledig over en dat is wat deze gloednieuwe versie van de kaart je zal laten ontdekken!

Zelfs vóór de grens, aankomend vanaf de zijkant van de voormalige Abdij van Clairefontaine .
Het is gelegen in de holte van het Durbach -dal, een zijrivier van de Eisch .
U bevindt zich namelijk aan de rand van een vrij groot bos, dat grotendeels de Luxemburgse grens overschrijdt en vol zit met fiets- en wandelroutes, waarvan de kaart het netwerk zo volledig mogelijk weergeeft.

De betreffende Eischrivier maakt deel uit van het Rijnbekken. Het mondt uit in de Alzette (zelf een zijrivier van de Moezel via de Sûre) op het niveau van Mersch, in het hart van Luxemburg. Deze vallei is beter bekend onder de meer romantische naam Valley of the Seven Castles , waarvan de kaart een groot deel van zijn koers volgt op het meest westelijke deel, met name via Eischen , door het kleine toeristenstadje Septfontaines en vervolgens door Roodt-sur-Eisch .

Verder naar het noorden is er nog een interessante vallei om te verkennen: de Attert -vallei.
Deze rivier ontspringt in het bos van Anlier, niet ver ten oosten van Habay-la-Neuve. Het passeert enkele Belgische dorpen ( Schadeck , Attert , Grendel ) voordat het ook de grens van Luxemburg bereikt. Dan kunnen we daar naartoe lopen aan de kant van Colpach , Ell , Redange , Reichlange , Everlange , Useldange en Boevange-sur-Attert . Voorbij de kaart die zich tot dit laatste dorp uitstrekt, net als de Eisch, zal het zichzelf in de Alzette werpen - waar we het hierboven over hadden - iets verder ten noorden van Colmar-Berg .

Ga snel naar de winkel! U zult Aarlen daar ontdekken zoals u het nog nooit heeft gezien!
Deze kaart kopen
14
Back to Ribeauvillé
Elzas in zijn puurste vorm
Namen die je echt doen dromen : Ribeauvillé, Riquewihr, Kayserberg, Kintzheim, les Trois Châteaux. En als je rondloopt, is de sfeer van vakantie, vrije tijd en vrijheid echt aanwezig.
Tussen de Vogezen en de Rijnvlakte is het contrast van de landschappen uitzonderlijk.
Deze kaart kopen
15
Gaume
Deze kaart kopen
15
Back to Gérardmer
Midden in de Vogezen
De Hohneck, de Col de la Schlucht, Kastelberg ... We zitten midden in het midden.
Het is een paradijs voor wandelaars die van bergtoppen houden.
Deze kaart kopen
16
Moyenne Semois
De Semois, die steeds meer kronkelt, in zijn vallei dieper en dieper ...
Deze kaart volgt de gemiddelde loop van de Semois tussen Jamoigne en Dohan, door Chiny, Florenville, Chassepierre en Herbeumont, toeristische plaatsen die liefhebbers van kajakken, fijnproevers, liefhebbers van historische bezienswaardigheden zoals het Château d'Herbeumont zullen bekoren.

Voor liefhebbers van rust en natuur zullen de immense bossen (Le Domaine des Épioux, het Forêt de Chiny, het Forêt d'Herbeumont ...) die de omliggende heuvels bedekken, hen vullen met de vele wandelpaden, bezaaid met uitzichtpunten. , rotsen, kleine afgelegen dorpjes, in het bijzonder de loop van de Vierre richting Suxy en Straimont.

Verder ten zuiden van de Semois strekt de kaart zich uit tot en voorbij de Franse grens waar niet minder interessante ontdekkingen te doen zijn, zoals de Chameleux-site iets lager dan Florenville of verder naar het westen, de Roche à l'Applé, vlakbij Muno.
Deze kaart kopen
17
Basse Semois
De Beneden-Semois: diep en bochtig...
mDeze kaart wordt aan beide kanten doorkruist door het meest meanderende deel van de Semois, dat de meest spectaculaire landschappen bevat!

Van stroomopwaarts naar stroomafwaarts starten we bij Dohan .
Midden in de natuur komen we dan aan bij de Gué du Han du Han , zijn doorwaadbare plaats du Saty en zijn barbecueplaats.

Bouillon is niet ver weg! Deze schitterende stad, genesteld in een bocht van de Semois, is rijk aan natuur en fantastische cultuur! We hebben het uiteraard over Château-Fort de Bouillon maar ook over zijn belvederes met ansichtkaartgezichten zoals de Belvédère d'Auclin op de top van de heuvel of het Uitzichtpunt van de Ramonette, aan de andere kant.

Dan komt de Abbaye de COrdemois , in een zeer rustig deel van de cursus.
Dan komt de Tombeau du Géant die, gezien vanaf Botassart , een uitzonderlijk panorama biedt.

Dan komt het land van de oude tabaksdrooghuizen: de dorpen Poupehan , Rochehaut en het adembenemende uitzicht op Frahan .

Vervolgens Mouzaive , Chairière , Laforêt , Vresse , lid , Bohan en komt uiteindelijk aan bij de Franse grens en Les Hautes-Rivières waar de Semois overgaat in Semoy.

Zonder de pittoreske dorpjes van de hoogten te vergeten, zoals Sugny en zijn Mariagrot, een replica van die van Lourdes, Pussemange , met een toch al zeer Franse sfeer, Corbion , Cornimont , Vivy , Gros-Fays , Monceau-en-Ardenne , Oizy , Orchimont , Nafraiture , Bellevaux , Nollevaux , Carlsbourg en meer naast ...

Dit alles op één kaart vol wandelroutes om deze regio van boven tot onder te ontdekken!
Deze kaart kopen
17
Back to De Panne
Aan de westgrens van België : de Westhoek
Deze kaart met een schaal van 1/50000 zal fietsers verrukken die willen profiteren van het vlakke land, in het meest westelijke deel. Vlak tot op het punt soms onder zeeniveau te zijn, zoals in de Moeres, zou men durven zeggen "wat culmineert" op -5 meter, aan de grenzen van de Franse grens.
Vanaf de Noordzee ontdekt u de regio Ieper, Poperinge en Diksmuide.
Deze kaart kopen
18
Haute Lesse
Deze kaart kopen
19
Pays de la Haute Lhomme et de l’Ourthe Occidentale
Deze kaart brengt je naar het grootste Ardense bos !
Deze kaart kopen
19
Back to Mullerthal
De parel van Luxemburg
Het wordt ook Luxemburgs Klein Zwitserland genoemd. Dat zegt veel over de pittoreske en heuvelachtige kant.
De Mullerthal, doorkruist door honderden kilometers aan wandelingen, zal zich ter hoogte van Echternach in de Sûre storten.
Maar het staat ook bekend om zijn prachtige watervallen, waarvan de Schiessentümpel de meest spectaculaire is.
Deze kaart kopen
20
Pays de Lesse et Lhomme
Deze kaart kopen
21
Forêt de Soignes/Zoniënwoud
Le poumon vert de la capitale belge
La Forêt de Soignes est le poumon vert de Bruxelles. Elle s'étend sur plus de 4000 hectares.
Les Bruxellois adorent s’y promener. Cette carte de randonnée vous permet d'en découvrir les moindres recoins.
La carte s'étend du coeur de Bruxelles ; la célèbre Grand Place jusqu'à Wavre, Walibi et la Vallée de la Dyle à ses confins est.

Pour les grands marcheurs, plusieurs itinéraires permettent de regagner la capitale à pied depuis la forêt, notamment en passant par la magnifique Abbaye de la Cambre.
A peine à 3 km de la capitale, vous pouvez vous retrouver plongé en plein milieu d'une immense forêt, loin du bruit et de l'animation.

La carte de randonnée mini-planet de la Forêt de Soignes vous fera notamment découvrir les emplacements de l’Arboretum de Groenendael, le Musée de la forêt (Bosmuseum) Jan Van Ruusbroec, le Rouge-Cloître, la Maison Espagnole.
Deze kaart kopen
22
Voeren/Fourons
Afslag naar Nederland ... niet zo vlak !
Dat is het. Deze keer steken we de Belgische grens over om de uitbreiding van de kaart Pays de Herve te ontdekken : het zuiden van de Nederlandse provincie Limburg.
Maar je vindt er ook de regio Voeren, nog steeds op Belgisch grondgebied.
De kaart strekt zich uit van het Maasdal in het westen tot bijna Vaals, niet ver van de Duitse grens.
In het noorden loopt u naar Heerlen en Meerssen.

Nederland heeft hier een beetje een verkeerde naam. U zult versteld staan ??van de onverwachte golving van bepaalde delen van de kaart, die zeer mooie panorama’s belooft, vooral over de Maasvallei. Over het algemeen een gebied met gewassen en weiden, er zijn nog meer bosgebieden te ontdekken in de buurt van Epen en Les Fourons.
Zie ook : Gulpen, Valkenburg en Sint-Geertruid.
Deze kaart kopen