mini-ardenne
verbinding
Inloggen


×
Nog niet geschreven ?

Vergeten pass ?

Inschrijfformulier
4 + 1 =

Er wordt een e-mail naar dit adres gestuurd.
Het bevat een link waarop u kunt klikken om uw registratie te activeren.


×
Wachtwoord opnieuw instellen
Er wordt automatisch een e-mail gestuurd naar het adres waarmee u zich heeft geregistreerd.

Door op de link te klikken die erin staat, kunt u vervolgens een nieuw wachtwoord genereren.


×
Joubieval
Joubiéval
Vielsalm
Dans le haut du village, croix latine en schiste ardoisé érigée en 1782 par .J.,J. Piette d Ottré. Socle évasé, découpé en deux ailerons superposés.
Avers avec au sommet du pied de la croix, l’épitaphe « PRIEZ POUR LES/TREPASSEZ » entre « IHS » sommant les trois clous de la Passion et un Christ en croix au dessu d’un crâne. Au niveau du premier aileron, autre épitaphe « AGNEAUX (sis) DE DIEU QUI EFFACE/LES PECHES (du monde.) AIEZ PITIE DES (sic) NOUS » au niveau du second aileron représentation de Notre Dame de Luxembourg, avec comme inscription « CONSOLATRICE DES AFFLIGES/PRIE POUR NOUS ».
Au revers, épigraphe commémorative « JEAN JOSEPH PIETTE D’OTTRE ET PIERRE FRANCOIS RENARD/DE JOUBIEVAL ONT PLANTE/CETTE CROIX EN MÉMOIRE /DE LA MORT/ET DE LA PASSION/DE NOTRE SAUVEUR /1782 ».

Source : Patrimoine Monumental de Belgique
Voeg toe aan mijn favorieten
2
kaarten
Pays de Salm et Lienne
Prachtige horizon !
Deze regio belooft onvergetelijke wandelingen. Bezaaid met diepe valleien (Amblève, Roannay, Salm, Lienne ...), bieden hun hoogten spectaculaire panorama's naar de latere horizon: bij Saint-Jacques, Hénumont, Brume, Xhierfomont en natuurlijk bij Baraque de Fraiture, aan de zuidkant van het menu.

Naast Vielsalm passeer je dorpjes in de Ardennen zoals Arbrefontaine, Bellevaux-Ligneuville, Grand-Halleux, Lierneux, Logbiermé, Recht, Rodt, Saint-Jacques, Trois-Ponts, Wanne ...

We raden enkele plaatsen aan die u op uw reisschema wilt plaatsen:

De Coo-waterval aan de rivier de Amblève.
Als u een gezin bent, zal PlopsaCoo-park uw kinderen verrukken.
De Stavelot Abdijmusea
La Maison du Pays de Salm, in Vielsalm, een reis door de mijngeschiedenis van de regio en de legendes van de Ardennen.
Het tropische zwembad Sunparks, niet ver van het centrum van Vielsalm.
Deze kaart kopen
Ourthe Orientale
Met deze kaart op de paden naar de diepe Ardennen.
Deze kaart is echt ideaal voor het ontdekken van de loop van de Ourthe Orientale en de omliggende regio.
Vanaf de bron in Ourthe , niet ver van Gouvy , zinkt het via de Houffalize > Lac de Chérapont en de Moulin de Bistain .
Daarna vervolgt het zijn koers tussen Achouffe op de noordelijke helling (klein zeer interessant dorp met zijn brouwerij en visserij, maar ook zijn mooie wandelingen die het verloop van de Ruisseaux du Chevral en Martin Moulin ) en Engreux op de zuidelijke helling met zijn sportcentrum in het bos. Het voegt zich bij de westelijke Ourthe, iets verderop bij de Deux Ourthes (op de kaart van La Roche).

Een ander interessant aspect van de kaart: de Ravels van de oude spoorlijn 163 die Gouvy vroeger met Bastogne verbond. Maar ook die van de oude vicinale tram 613 die vanuit Bourcy uit Houcy kwam (die op de kaart van Bastogne ligt en er net onder aansluit).

De kaart strekt zich uit naar het noordwesten tot aan de Baraque de Fraiture . Deze plaats op een top van 652 m boven zeeniveau, de op twee na hoogste van België, is meer geschikt voor skiërs dan voor wandelaars. Maar niet ver daarvandaan, voor het laatste, biedt het Plateau des Tailles een landschap met vrij onverwachte connotaties die deze kaart je laat ontdekken, vooral aan de kant van Pisserotte en Bihain , een klein dorpje gelegen aan de oostgrens van de gemeente Vielsalm.

Het zuiden van de kaart is ook interessant, waar u van west naar oost de dorpen Vissoule , Tavigny en zijn kasteel kunt ontdekken, om verder te eindigen van de Luxemburgse grens tot Troisvierges .

Van boven tot beneden de zeer ontspannende regio van de oostelijke Ourthe verkennen, bezaaid met vele wandelpaden? Ga snel deze gloednieuwe versie van onze kaart kopen in de winkel !!
Deze kaart kopen
3
wandelingen
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Van een oorsprong bereikbaar met het openbaar vervoer, een terugkeer naar een toeristenstad (pro)
km
17.9
Van het Plateau de Fraiture tot de Salm
CC BY 3.0 Jean-Pol GRANDMONT
Een korte wandeling die voor iedereen toegankelijk is (family)
km
1.8
Maak een wandeling in Vielsalm
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Een wandeling van het ene station naar het andere (pro)
km
16
Op de westelijke hoogten van de Salm
7
naburige POI’s
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Jouxtant la croix de schiste de 1782 sur un petit muret.
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Deze bolvormige klokkentoren werd in de 19de eeuw herbouwd in plaats van een reeds genoemd gebouw uit de 12de, op plannen van de architect E. Godin uit Brussel.
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Dit monument is opgericht ter ere van de helden van de Eerste Wereldoorlog en van de burger- en gedeporteerde gevangenen van de tweede.