mini-ardenne
menu
verbinding
mijn mand

Al mijn wandelingen bekijken

Mijn wandeling toevoegen

Mijn favorieten beheren
Mijn profiel zien

Mijn profiel beheren
×
Inloggen


×
Nog niet geschreven ?

Vergeten pass ?
Inschrijfformulier
8 + 7 =

Er wordt een e-mail naar dit adres gestuurd.
Het bevat een link waarop u kunt klikken om uw registratie te activeren.

U kunt nu uw eigen ritten toevoegen!
×
Wachtwoord opnieuw instellen
Er wordt automatisch een e-mail gestuurd naar het adres waarmee u zich heeft geregistreerd.

Door op de link te klikken die erin staat, kunt u vervolgens een nieuw wachtwoord genereren.


×
×

Ontdek deze regio van top tot teen met tientallen combinaties van wandelingen die gepersonaliseerd kunnen worden op onze mini-Ardennenkaart!
Voeg toe aan winkelmandje
Een gezinslus rond een opmerkelijk bezienswaardigheid (family)

Noir Flohay

Le Noir Flohay
CC BY-SA 4.0 Clewe2807

Mijn wandeling toevoegen
km
8.4
medium
93
93

Uitzonderlijk landschapVoor degenen die het hart van het natuurreservaat Hautes Fagnes Domanial willen ontdekken zonder een reis te ondernemen die te avontuurlijk of te lang is, is hier een geweldige klassieker die je zal verbazen, in een landschap dat uniek is in de wereld !

Een klein minpuntje voor wie hondjes heeft. Ze zijn verboden in dit gebied, zelfs aangelijnd. Arme mensen zouden sowieso niet van roosters houden, omdat ze gemakkelijk natte voeten kunnen krijgen en zich kunnen bezeren.

Om niet een eenvoudige rondreis te maken van Baraque Michel naar Noir Flohay, dit desolaat dennenbos te midden van veenmoerassen, beschrijft de wandeling zo goed mogelijk kleine interne lussen omdat de toegangen, vanwege de noodzaak om dit uitzonderlijke natuur , een beetje beperkt. Op deze manier geeft het een goed overzicht van dit idyllische lokale tafereel, zonder af te dalen naar de rest van de loop van de Helle, die bijna 20 km lager richting Eupen gaat of naar Monschau, dat aan de oostelijke overzijde van het reservaat ligt. .

Voor degenen die graag over caillebottis wandelen, het is het rijkste deel van de fagnarde op deze houten paden die uitkijken over de vele veenmoerassen, beken en andere pingo’s.
Aan mijn favorieten toevoegen
km
0

Baraque Michel

Jalhay

opmerkelijke gebouw monument fontein picknick ven opmerkelijke boom, arboretum bron kruis skipiste
Boskoyevsky
Tweede, derde of vierde hoogste punt van België ?
Oorspronkelijk was deze herberg in het hart van het hoogplateau Fagnard in 1813 opgericht door de Rijnkleermaker Michel-Henri Schmitz. Met een hoogte van 674 m is het niet het 2de, maar alleen het 4de hoogste punt van het land.

km
0

Monument Albert Bonjean

CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Op deze hoge stele in bronzen bas-reliëf staat Albert Bonjean (1858-1939), advocaat en schrijver uit Verviers, zeer bekende fagnard-cantor.
km
0

Boultê

CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Deze kolom van 4,50 m die in 1566 door de familie Hauptmann-Panhaus werd opgericht, is bekroond met een dennenappel en een klein kruis.

km
0.2

Prior’s Kruis

CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Dit eikenhouten kruis draagt ​​een gesneden houten Christus. Het vervangt sinds november 1950 een kruis uit 1566 dat was geplaatst ter aanduiding van territoriale grenzen (Franchimont en Stavelot).

km
0.3

Grenssteen PB 155

CC BY-SA 3.0 BUFO8
Deze stenen obelisk die de oude grens tussen Pruisen en België markeert, bevindt zich tussen Baraque Michel en Fontaine Périgny, vlakbij het Kruis van de Prior. Gedegradeerd, het is omlijst met metaal om het te versterken.
km
1.1

Bouquet Bastin

Dit geïsoleerde cluster van bomen midden in de veenmoerassen van het staatsreservaat wordt gevormd door wilgen. Ze dienden als een herkenningspunt in het midden van de uitgestrekte hoogvlakte van het Haut-Plateau.
km
2.2

Bouquet Bastin Bolders

Deze markeringen markeren de oude grens tussen België en Pruisen waartoe besloten werd in het Verdrag van Grenzen ondertekend op 26 mei 1816 in Aix-la-Chapelle.
km
2.8

Les Waidages

Waimes

Bij deze splitsing kunt u linksaf de Noir Flohay in.
km
3.9

Noir Flohay

CC BY-SA 2.0 be SAPeur
Dit dennenbos met gekwelde bomen werd geplant in 1852. Het wordt in het Waals ook wel "de crolés sapés" genoemd, dat wil zeggen de krullende sparren. Ze werd zwaar getroffen door de brand van 2011, maar het was niet de enige die ze leed.

km
6.1

Les Waidages

Waimes

De lus van Noir Flohay is voltooid, we vinden onze afslag om de caillebottis naar de Fontaine Périgny te nemen.
km
7.6

Périgny Fontein

Public Domain Vberger
Een van de bronnen van de Helle.
Het bleef anoniem tot de 19e eeuw.
Zijn naam komt van de graaf de Périgny, sub-prefect van Malmedy.

km
7.6

Grenssteen PB 156

Public Domain Vberger
Deze stenen obelisk met een piramidevormige top die ooit de grens markeerde tussen België en Pruisen na het Verdrag van Grenzen van 1816, staat vlakbij de Fontaine Périgny.
km
8.4

Baraque Michel

Jalhay

opmerkelijke gebouw monument fontein picknick ven opmerkelijke boom, arboretum bron kruis skipiste
km
8.4

Baraque Michel

CC BY-SA 3.0 Wikoli
De vuurtoren van de Hoge Venen
Deze herberg werd in 1813 opgericht door de Duitse kleermaker Michel-Henri Schmitz. Het diende als herkenningspunt in het midden van de uitgestrekte omliggende veengebieden waar reizigers vaak verdwaalden.