mini-ardenne
verbinding
16
online

Al mijn wandelingen bekijken

Mijn wandeling toevoegen

Mijn favorieten beheren
Mijn profiel zien

Mijn profiel beheren
×
Inloggen


×
Nog niet geschreven ?

Vergeten pass ?

Inschrijfformulier
7 + 10 =

Er wordt een e-mail naar dit adres gestuurd.
Het bevat een link waarop u kunt klikken om uw registratie te activeren.

U kunt nu uw eigen ritten toevoegen!
×
Wachtwoord opnieuw instellen
Er wordt automatisch een e-mail gestuurd naar het adres waarmee u zich heeft geregistreerd.

Door op de link te klikken die erin staat, kunt u vervolgens een nieuw wachtwoord genereren.


×
×

Ontdek deze regio van top tot teen met tientallen combinaties van wandelingen die gepersonaliseerd kunnen worden op onze mini-Ardennenkaart!
Een gezinslus rond een opmerkelijk bezienswaardigheid (family)
Een gezinslus rond een opmerkelijk bezienswaardigheid (family)

Het Kruis van de Verloofden

La Croix des Fiancés
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne

Mijn wandeling toevoegen
km
6
easy
78
78

De niet te missen Hoge VenenEen bezoek aan deze eminente klassieker uit de Hoge Venen mag natuurlijk niet ontbreken. Het is niet dat het op zichzelf al spectaculair is, het is vooral het mooie en droevige verhaal dat eraan verbonden is dat er alles aan doet.

Om het op een ontspannen manier met het gezin te doen, is dit circuit zowel gemakkelijk als niet te lang, terwijl je de essentie proeft: steek het turfveen van Herbôfaye over naast de Grande Fange en keer dan terug naar Baraque Michel via de Fagne de la Poleûr.

" Een unieke biotoop ter wereld! "

Vroeger gebeurde het eerste deel op roostervloeren. Hoewel ze iets minder typisch zijn, zijn ze vervangen door een stabilisator die minder onderhoud vereist en waar het gemakkelijker is om elkaar te kruisen omdat de wig behoorlijk populair is.

Vergeet uw camera niet, want in het hart van het Haut Plateau zijn de landschappen werkelijk uitzonderlijk en atypisch en zullen natuurliefhebbers iets voor hun ogen hebben !
Aan mijn favorieten toevoegen
km
0

Baraque Michel

Jalhay

opmerkelijke gebouw monument fontein picknick ven opmerkelijke boom, arboretum bron kruis skipiste
Boskoyevsky
Tweede, derde of vierde hoogste punt van België ?
Oorspronkelijk was deze herberg in het hart van het hoogplateau Fagnard in 1813 opgericht door de Rijnkleermaker Michel-Henri Schmitz. Met een hoogte van 674 m is het niet het 2de, maar alleen het 4de hoogste punt van het land.

km
0

Baraque Michel

CC BY-SA 3.0 Wikoli
De vuurtoren van de Hoge Venen
Deze herberg werd in 1813 opgericht door de Duitse kleermaker Michel-Henri Schmitz. Het diende als herkenningspunt in het midden van de uitgestrekte omliggende veengebieden waar reizigers vaak verdwaalden.

km
0.1

Kapel Fischbach

CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Het hoogste religieuze gebouw van België
Deze kapel gewijd aan OLV van Goede Hulp werd gebouwd in 1830-1831, op initiatief van chevalier Henri-Toussaint Fischbach, een industrieel uit Malmedy, als dank voor de redding van zijn stiefvader die de weg kwijt was geraakt in de Venen.

km
0.1

Stele van de Vrienden van de Venen

CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Deze stele werd gebouwd ter nagedachtenis van 4 vrienden van de Fagne: A. Libert (1782-1805), A. Bonjean (1858-19, J. Bastin (1870-1935), E. Toussaint (1882-1954).

km
0.2

Herbôfaye

CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
In dit moeras ten zuidwesten van Baraque Michel wordt de gelijknamige beek geboren. De toponymie betekent "De Fagne (of de Hêtraie) van Herbold" (Germaanse naam).

km
1.2

Grenssteen PB 152

CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Het is gelegen op een oude grens tussen België en Pruisen, gecreëerd door het "Verdrag van Grenzen", ondertekend op 26 mei 1816 in Aken tussen Pruisen en Nederland.
km
1.8

Markering PB 151

CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Een overblijfsel van de oude grens tussen Pruisen en België die grenst aan het Verloofdenkruis. Deze grens is ontstaan ​​door het "Verdrag van Grenzen", ondertekend op 26 mei 1816 in Aken tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Pruisen.
km
1.8

Kruis der Verloofden

CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Drama in de Hoge Venen
Dit beroemde kruis werd opgericht ter nagedachtenis aan twee verloofden die op 21 januari 1871 tragisch in de fagne stierven. Het eerste kruis dat in hun herinnering werd opgericht dateert uit 1893.

km
1.9

Angenot Stele

CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Deze stele werd geplaatst door de Vrienden van de Fagne ter nagedachtenis aan Henri Angenot, een persoonlijkheid uit Verviers. (1861-1943).
km
3.5

Fagne de la Poleur

Waimes

ven
CC BY-SA 4.0 Campinia88
Deze fagne van groot biologisch belang heeft een oppervlakte van 121,80 ha. Het bestaat voornamelijk uit veenmilieus: lage moerassen, glooiende veengebieden, hoog gedegradeerd veenmoeras en veenmoeras met molinie.
km
6

Baraque Michel

Jalhay

opmerkelijke gebouw monument fontein picknick ven opmerkelijke boom, arboretum bron kruis skipiste